В Україні розпочався прийом заяв для здобуття вищої освіти

В Україні розпочався прийом заяв для здобуття вищої освіти

Укрінформ
В Україні розпочався прийом заяв на вступ до закладів вищої освіти.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Від сьогодні, 29 липня 2022 року, випускники 11-х класів і вступники на основі диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра чи молодшого спеціаліста можуть подавати заяви для здобуття вищої освіти", – зазначив він.

Читайте також: Для абітурієнтів створили чатбот «Вступ без хабарів»

Шкарлет наголосив, що прийом заяв для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди та творчих конкурсів (бюджетна й контрактна форми) триватиме до 8 серпня, для вступу за результатами національного мультипредметного тесту і творчих конкурсів (контрактна форма) – до 23 серпня. Далі заяви прийматимуться на контрактну форму здобуття освіти.

Згідно з даними міністра, за першу годину вступники подали майже 1200 електронних заяв для здобуття вищої освіти. На базі фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра створені й активовані майже 25 тисяч електронних кабінетів.

Для вступу в заклади післядипломної освіти створені та активовані 188 тисяч електронних кабінетів, подані понад 151 тисяч заяв від випускників 9-х та 11-х класів.

Читайте також: Для очного навчання укриття можливе у 10-хвилинній доступності від школи - ОП

Як повідомляв Укрінформ, на сайті Міністерства освіти і науки України запрацював чатбот, який допоможе отримати відповіді на запитання щодо вступу до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-