Зеленська розповіла батькам, як повідомити дітям про отриману на війні травму

Зеленська розповіла батькам, як повідомити дітям про отриману на війні травму

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська оприлюднила рекомендації для батьків про підтримку дитини, яка втратила здоров'я або була травмована через війну.

Як передає Укрінформ, у Телеграмі Зеленська написала: "Як сказати дитині, що вона втратила кінцівку? Як взагалі пояснити, чому це сталося? Хто має їй сказати про ушкодження? Війна травмує. Лише за офіційною статистикою, в Україні близько 600 поранених дітей. І їхніх розгублених, пригнічених морально, втомлених батьків, на яких звалюються питання, про які неможливо було б подумати раніше".

За її словами, Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно зі всеукраїнським громадським центром "Волонтер" розробили рекомендації для батьків, як підтримати дітей, які втратили здоров’я та зазнали ушкоджень унаслідок війни.

Перша леді підкреслила, що рекомендації допоможуть:

  • підготуватися до нелегкої розмови з дитиною, котра втратила здоров’я внаслідок ушкоджень і травмувань;
  • допомогти їй адаптуватися до нових умов існування і впоратися з труднощами, з якими зустрілася вся родина;
  • пояснити все її братам і сестрам, аби вони приймали дитину і піклувались про неї;
  • щодня комунікувати з медиками.
Читайте також: Від збройної агресії рф в Україні загинули чи поранені 910 дітей

"Діти відчувають нашу тривогу та розгубленість. А від налаштованості та настрою батьків великою мірою залежить налаштованість дитини та ефективність її лікування та реабілітації. Тож пам’ятайте: ви абсолютно не винні у тому, що сталося. Ви не самотні — бо є фахівці, зокрема психологи медичних закладів, партнерських організацій, що допоможуть вам впоратися. І ви впораєтесь, особливо, якщо будете озброєні знаннями", - зауважила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення росії станом на 21 червня загинули 323 дитини та 587 дітей були поранені.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-