Парламент удосконалив порядок виплати пенсій військовим пенсіонерам

Парламент удосконалив порядок виплати пенсій військовим пенсіонерам

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вдосконалення порядку виплати пенсій військовим пенсіонерам.

Про це народний депутат, голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Законом 7337 удосконалили порядок виплати пенсій військовослужбовцям, закріпивши виплату пенсії у грошовій формі не пізніше останнього дня місяця, за який вона виплачується, а також скасувавши монополію Ощадбанку та дозволивши пенсіонеру самому вказувати місце фактичного проживання і місце виплати пенсії", - зазначив депутат.

Читайте також: Рада підтримала ідею щодо побудови мережі надійних укриттів для українців

Згідно з пояснювальною запискою, наразі ПАТ «Державний ощадний банк України» є єдиним банком, у якому військовим пенсіонерам відкривають рахунки, на які органи Пенсійного фонду перераховують пенсії. Цю ситуацію розглядав Антимонопольний комітет, який запропонував розглянути питання щодо внесення змін до законодавства у частині можливості вибору банків для виплати пенсій військовим пенсіонерам.

Як повідомлялося, станом на 14 червня на пенсійні виплати спрямовано 31 млрд грн, в тому числі 9,2 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 21,8 млрд грн – через уповноважені банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-