Проєкт

Проєкт "Вихователь безпеки" триватиме, але зазнає значних змін

Укрінформ
Проєкт "Вихователь безпеки", яким передбачається підготовка спеціалістів з безпеки в освітньому середовищі, буде продовжуватися, але зазнає значних змін.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ сказала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Ми будемо продовжувати цей проєкт, але, імовірніше за все, він зазнає значних змін, - як по територіях, де він буде впроваджуватися, в освітніх навчальних закладах і тергромадах, так і щодо програми підготовки таких фахівців", - поінформувала Павліченко.

Вона нагадала, що цей проєкт було започатковано до повномасштабної війни рф в Україні. Раніше навіть уже були відібрані ті особи, які мали б проходити відповідне навчання на вихователя безпеки.

Читайте також: Поліція розслідує 393 провадження щодо злочинів росіян, від яких постраждали 588 дітей - МВС

"Це навчання планувалося проводити у Києві, була розроблена програма проведення цього навчання. Але наразі ми актуалізуємо ці дані. Не всі громади наразі, які раніше зголосилися (на участь - ред.), готові продовжувати цей проєкт, тому він потребує актуалізації", - зазначила представниця МВС.

Окрім того, уточнила Павліченко, школи, в яких планувався запуск проєкту, частково зруйновані.

"І ми розуміємо, що ситуація, яку ми наразі маємо, потребує відповідних змін у підготовці таких фахівців", - підсумувала Павліченко.

Як повідомлялося, пілотний проєкт “Вихователь безпеки” стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. У Міністерстві внутрішніх справ планували його впроваджувати спочатку у 15 навчальних закладах України.

Із 24 лютого Україна дає відсіч повномасштабній агресії, яку розпочала росія проти сусідньої суверенної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-