Випускники шкіл отримають документи про освіту незалежно від місця перебування

Випускники шкіл отримають документи про освіту незалежно від місця перебування

Укрінформ
Випускники закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) отримають документи про освіту незалежно від місця перебування.

Як передає Укрінформ, відповідний наказ підписав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, повідомляє пресслужба МОН.

"Керівники органів управління у сфері освіти обласних і Київської міської державної адміністрацій повинні забезпечити видачу випускникам документів про загальну середню освіту та додатків до них. Органи управління у сфері освіти місцевих ОВВ, органи місцевого самоврядування та керівники ЗЗСО до 30 травня 2022 року мають надати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до наказу, департаменти освіти (управління) Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської ОВА повинні визначити заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів, а органи управління у сфері освіти обласних і КМДА – сприяти організації видачі документів про освіту випускникам закладів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Також найближчим часом буде розроблено порядок видачі документів про освіту учням, які перебувають за кордоном.

Читайте також: Президент пропонує поширити спрощений вступ на випускників з усіх тимчасово окупованих територій

Як повідомлялося, у 2022 році через військову агресію росії скасовано зовнішнє незалежне оцінювання, замість нього вступники у виші будуть складати мультипредметний тест, до якого включили три предмети: українську мову, математику, історію України. Також при вступі до вишів діятимуть сертифікати ЗНО 2019-2021 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-