Під час воєнного стану на водійських курсах можна навчатися онлайн - МВС

Під час воєнного стану на водійських курсах можна навчатися онлайн - МВС

Укрінформ
У період воєнного стану майбутні водії можуть навчатися у застосунках Zoom і Skype.

Про це під час пресконференції «Підготовка водіїв та складання теоретичних/практичних іспитів у сервісних центрах МВС за новим порядком» в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив керівник головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ Євген Мойсеєнко.

“Ми на законодавчому рівні закріпили теоретичну підготовку водіїв за допомогою відеоконференцзв’язку. Це всім відомі застосунки Zoom і Skype. Зараз особам, які навчаються на курсах підготовки водіїв, не потрібно бути в класах, і автошкола може здійснювати підготовку онлайн”, - сказав він.

Також було скорочено на 20% обсяг теоретичної підготовки водіїв, розповів Мойсеєнко.

“Це було зроблено шляхом ущільнення викладання таких тем, як будова і технічне обслуговування автомобіля, етика водія транспортного засобу. Це дає змогу автошколам зменшити навчальні програми”, - говорить він.

Крім того, школи отримали можливість зменшувати години теоретичної підготовки і збільшувати практичної.

Читайте також: В Україні завершили навчальний рік майже 280 шкіл, понад 12,5 тисячі – ще продовжують

Всі ці нововведення будуть діяти на період воєнного стану і протягом чотирьох місяців по його завершенню, розповів очільник сервісного центру МВС.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ значно спростило отримання під час воєнного стану водійських посвідчень у сервісних центрах. Щоб відновити чи обміняти водійське посвідчення, тепер не потрібна медична довідка.

Читайте також: В Україну завезли вже 80 тисяч безкоштовно розмитнених авто

Крім того, для відновлення водійського посвідчення достатньо звернутися до будь-якого сервісного центру, надавши лише паспорт та ідентифікаційний код.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-