УІНП оприлюднив новий ролик, що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте»

УІНП оприлюднив новий ролик, що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте»

Відео
Укрінформ
Український інститут національної пам’яті випустив новий ролик із циклу «Війна і міф», що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

Про це повідомляє пресслужба УІНП, передає Укрінформ.

«Забутих» жертв і потерпілих - мільйони, адже: СРСР не визнав подій до 22 червня 1941 року, тому «забуті» учасники так званих «прикордонних конфліктів»; «забули» й не згадували поразки 1941- початку 1942 років; не згадували і військовополонених, жертв Голокосту, остарбайтерів; інвалідів війни цілеспрямовано прибирали в табори-інтернати подалі від людських очей», - наголосили в УІНП.

Зазначається, що ні в СРСР, ні потім у росії не підрахували, скільки людей дійсно загинуло в роки Другої світової. Виплати за загиблих отримували лише ті родини, хто отримав довідки про смерть, а родини безвісти зниклих - ні. Влада просто економила на цих сім’ях, констатують в УІНП.

"Показово, що сьогодні ставлення росії до своїх загиблих не змінилося. У війні з Україною вони так само замовчують втрати. Багато солдатів залишаться зниклими безвісти, росії так зручніше і дешевше", - зауважили в УІНП.

Виробництво ролика - Prosto production. У відео використано матеріали книги «Війна і міф: невідома Друга світова» за редакцією Володимира В’ятровича, Олександра Зінченка, Максима Майорова.

Читайте також: Забуті жертви. Українці на примусовій праці в Третьому рейху

Як повідомляв Укрінформ, Український інститут національної пам’яті розпочав інформаційну кампанію до 8–9 травня новим роликом з циклу «Війна і міф» про ленд-ліз. Метою відеопроєкту є деконструкція радянських міфів та перешкоджання використання історії Другої світової війни в політичних та пропагандистських цілях, зокрема країною-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-