Діагностика та лікування ВІЛ під час війни залишаються безоплатними - МОЗ

Діагностика та лікування ВІЛ під час війни залишаються безоплатними - МОЗ

Укрінформ
Українці мають змогу безкоштовно здати тест на наявність ВІЛ і отримати відповідну допомогу в разі потреби.

Про це повідомили на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

«За неможливості дотримуватися правил, які запобігають передачі ВІЛ, у разі незахищених або насильницьких статевих контактів варто зробити тестування на ВІЛ. Таке тестування є безоплатним. Його можна пройти у сімейного лікаря, терапевта або педіатра», - йдеться в повідомленні.

МОЗ також наголошують, що у програмі медичних гарантій є пакет «Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ-інфекцією», який передбачає безоплатне надання низки послуг. Зокрема, необхідні лабораторні дослідження: аналізи крові, сечі, визначення вірусного навантаження, обстеження на інфекції, що передаються статевим шляхом, інші дослідження за потреби.

Читайте також: Від чого варто вакцинуватися: у МОЗ нагадали про перелік хвороб

Усі ці послуги надаються амбулаторно. Їх можна отримати як за направленням сімейного лікаря або лікуючого лікаря, так і звернувшись до медзакладу самостійно.

Про профілактику ВІЛ під час війни детальніше можна дізнатись тут.

Читайте також: США доставили в Україну понад 18 мільйонів доз препаратів для лікування ВІЛ

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус під час виступу на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві заявив, що Всесвітня організація охорони здоров'я відправила понад 316 тонн допомоги Україні, медична система якої зазнала катастрофічних руйнувань внаслідок розв’язаної росією неспровокованої війни.

7 травня гендиректор ВООЗ прибув із візитом до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-