Українки в Косово проходять навчальний курс з розмінування

Українки в Косово проходять навчальний курс з розмінування

Фото
Укрінформ
Група українок проходить в Косово навчальний курс з розмінування та знешкодження вибухівки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Euronews.

«18-денний навчальний табір проходить на полігоні в західному місті Пежа, де мальтійська компанія регулярно пропонує курси для тих, хто шукає роботу, компаній, що працюють у колишніх зонах воєнних дій, гуманітарних організацій та державних установ», - йдеться у повідомленні.

Інструктор Артур Тігані адаптував навчальну програму відповідно до особливостей місцевості в Україні.

«Радий поділитися досвідом своєї маленької балканської нації з українськими жінками. Хоча минуло 23 роки, ще свіжі спогади про труднощі, з якими ми зустрілися, коли почали розмінування в Косово», - передає видання слова інструктора.

За його словами, зараз неможливо оцінити, наскільки території України заміновані та скільки залишається нерозірваних боєприпасів, але досвід інших конфліктів свідчить, що проблема буде величезною.

Читайте також: Штати почали підготовку бійців ЗСУ на додаткових локаціях у Німеччині - Пентагон

Українки, що навчаються на курсі, розповіли, що навички виявлення та знешкодження вибухових пристроїв, мін-пасток, нездетонованих боєприпасів знадобляться у майбутньому, коли вони повернуться після війни додому. Вважають важливим отримання знань та навичок з розмінування, зокрема задля безпеки своїх дітей.

Косовський навчальний центр планує працювати з більшою кількістю груп українок, як у Печі, так і в Україні. Навчальний курс в Україні буде розпочато найближчим часом.

Як повідомлялося, в ООН назвали Україну однією з найбільш замінованих країн світу.

Фото: Visar Kryeziu/AP Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-