До першого класу зарахують і дітей-переселенців, яким бракуватиме документів - Міносвіти

До першого класу зарахують і дітей-переселенців, яким бракуватиме документів - Міносвіти

Укрінформ
У зв’язку з воєнним станом, внутрішньо переміщених дітей, яким бракуватиме документів, також зарахують до перших класів загальноосвітніх шкіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«У зв’язку з воєнним станом під час прийому документів необхідно враховувати, що діти (або один із батьків), які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, а також не мають одного чи обох документів, також зараховуються до ЗЗСО», - ідеться в повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що 16 квітня 2022 року команда Міністерства освіти та науки України оприлюднила рекомендації bit.ly/3L5OSgc щодо зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу.

Читайте також: Зеленська радить українцям шукати інформацію з питань освіти на чатботі МОН

Цьогоріч зарахування здійснюватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки України №367.

Як повідомлялося, станом на 13 квітня в Україні було 6,5 мільйона внутрішніх переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-