рпц перенесла Архієрейський собор через «міжнародну обстановку»

рпц перенесла Архієрейський собор через «міжнародну обстановку»

Укрінформ
Священний синод рпц ухвалив рішення про перенесення Архієрейського собору, запланованого на 26-29 травня, через складну міжнародну обстановку.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті московського патріархату.

«17 квітня 2022 року члени Священного Синоду російської православної церкви у дистанційному форматі обговорили питання проведення Архієрейського Собору... У зв'язку з тим, що міжнародна обстановка ускладнює прибуття до москви багатьох членів Архієрейського Собору, 17 квітня ц.р. члени Синоду ухвалили перенести терміни проведення Собору на осінній чи зимовий період 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що питання щодо дат проведення Архієрейського Собору буде розглянуто на літньому засіданні Священного Синоду.

У попередньому соборі у 2017 році брали участь 377 архієреїв із 22 країн.

За статутом рпц Архієрейський собор має відбуватися не рідше ніж раз на чотири роки. При цьому попередній собор відбувся понад чотири роки тому – наприкінці 2017 року.

Читайте також: Хакери Anonymous «злили» 15 ГБ даних російської православної церкви

Архієрейський собор було заплановано на 15-18 листопада 2021 року, однак у жовтні його перенесли на травень 2022-го "у зв'язку зі складною епідемічною обстановкою".

Як повідомлялося, після початку росією повномасштабних військових дій проти України предстоятели та представники Української православної церкви МП, а також Литовської єпархії рпц виступали із заявами, які засуджують війну.

Фото з сайту: df.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-