Рада спростила доступ до соціальних послуг під час воєнного стану

Рада спростила доступ до соціальних послуг під час воєнного стану

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про спрощення доступу громадян до соціальних послуг на час дії воєнного стану.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата із парламентської фракції "Голос" Ярослава Железняка, відповідний законопроєкт №7201 підтримав 331 депутат.

Документ передбачає уточнення терміну "малозабезпечена особа". Так, якщо раніше для визначення цього статусу враховувався дохід за останні шість місяців, то після набуття законом чинності будуть враховуватися два квартали, які передують місяцю, що є попереднім до місяця звернення.

Компенсація за догляд за фізособами призначатиметься і виплачуватиметься внутрішньо переміщеним українцям, якщо у бюджетах сільських, селищних, міських рад передбачені кошти на виплату компенсації з урахуванням чисельності внутрішньо переміщених осіб. Якщо ж такі кошти не передбачені, то визначатиметься право та підтверджуватися факт догляду без виплати компенсації.

Читайте також: Громади збільшили видатки на надання соціальних послуг – Шмигаль

Передбачене також екстрене надання соціальних послуг у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану.

Як повідомлялося, станом на 4 квітня коштом, які надходять на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ Мінсоцполітики, допомогу отримали вже понад 104 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-