U-LEAD передав партію гуманітарної допомоги десяти громадам на Київщині

U-LEAD передав партію гуманітарної допомоги десяти громадам на Київщині

Фото
Укрінформ
У Київській області для територіальних громад надійшов перший вантаж гуманітарної допомоги в рамках Програми «U-LEAD з Європою».

Як передає кореспондент Укрінформу, захід відбувся у вівторок у Бориспільському районі за участю міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та посла Євросоюзу в Україні Матті Маасікаса.

Так, для десяти громад області привезли 50 генераторів електричного струму, ланцюгові та дискові пили, ремонтні набори. У першу чергу вони будуть передані для населених пунктів, які зазнали руйнувань від дій російських агресорів.

«Я щасливий передати громадам України допомогу для подолання наслідків воєнних дій, для реконструкції та відновлення інфраструктури. Європейські країни є надійними партнерами у наданні підтримки громадам у вашій країні, яка протистоїть російській агресії», – сказав Маасікас.

За його словами, завдяки фінансовій допомозі партнерів «U-LEAD з Європою» інші громади отримають такі ж комплекти техніки, а також додатково мініекскаватори та бульдозери.

«Сьогодні ми маємо тут комплекти, до яких входять генератори, ланцюгові пили та інші інструменти, необхідні для ремонтних робіт, пов’язаних з наслідками воєнних дій. Найближчим часом на цьому хабі формуватиметься допомога для передачі в інші регіони України – для Київської, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей», - заявив Чернишов.

Читайте також: U-LEAD роз’яснює громадам умови надання допомоги переселенцям

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами – Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-