В окупації загарбники змушують дітей ходити до шкіл - Денісова заявляє про загрозу провокацій

В окупації загарбники змушують дітей ходити до шкіл - Денісова заявляє про загрозу провокацій

Укрінформ
Рашисти зобов'язують дітей на тимчасово окупованих територіях розпочати навчання у районах на межі ведення бойових дій.

Про це в Фейсбуці написала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, передає Укрінформ.

"Під час моніторингу соціальних мереж окупаційної влади, було виявлено інформацію, що у тимчасово окупованому місті Волноваха Донецької області з 11 квітня 2022 року російські окупанти змушують дітей йти до навчальних закладів. Ймовірно такі дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста Збройними Силами України та для можливих провокацій із жертвами заради дискредитації та звинувачення української сторони. У такому випадку діти фактично стануть заручниками та живим щитом для військ російського агресора", - написала Денісова.

Читайте також: Загарбники проводять примусову мобілізацію на захоплених територіях - Денісова

Уповноважена ВР з прав людини наголосила, що статтею 38 Конвенції ООН про права дитини визначено, що згідно з своїми зобов'язаннями за міжнародним гуманітарним правом, пов'язаним із захистом цивільного населення під час збройних конфліктів, держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів з метою забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт, та догляду за ними.

"Країна-окупант ставить під загрозу право на життя дітей, яке гарантоване Конвенцією ООН про права дитини та Женавською конвенцією 1949 року про захист мирного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та порушення прав дітей рф в Україні", - написала Денісова.

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україні загинули 183 дитини

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генеральної прокуратури, від початку російського вторгення в Україну загинуло 183 дитини, поранено 342 дитини. В Офісі Генпрокурора наголошують, що ці дані без повного врахування місць активних військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-