Нацслужба здоров'я пояснила, як потрапити на планову операцію

Нацслужба здоров'я пояснила, як потрапити на планову операцію

Укрінформ
Національна служба здоров’я України пояснила, як під час війни можна потрапити на планову операцію.

Про це служба повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З 20 березня відповідно до наказу МОЗ №507 медичні заклади можуть проводити не лише екстрені операції, а й планові. Необхідно мати направлення свого лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря на операцію. А далі звернутися до лікарні, яка має договір з НСЗУ за пакетами “Хірургічні операції у стаціонарних умовах”, “Хірургія одного дня”», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, знайти контакти таких лікарень можна через контакт-центр НСЗУ 16-77.

Також зауважується, що ситуація з наданням меддопомоги відрізняється від області до області. В одних регіонах тривають бойові дії, й медзаклади постійно надають допомогу пораненим, а в інших ситуація відносно спокійна. Тому медичні заклади самостійно можуть ухвалювати рішення про тимчасове припинення планових госпіталізацій.

Читайте також: Як подолати проблеми зі сном при стресі – поради сімейного лікаря

«Місцева влада деяких регіонів оголосила про відновлення планових операцій у медзакладах. Наприклад, Київ, Вінницька, Одеська, Львівська області. Уточніть у лікарні, чи надає вона зараз такі послуги», - порадили в НСЗУ.

Як повідомляв Укрінформ, контакт-центр Національної служби здоров’я України продовжує працювати. За номером 16-77 у контакт-центрі НСЗУ можна отримати інформацію щодо надання медичної допомоги та роботи медичної системи під час воєнного стану. Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів — безоплатні. Оператори відповідають на дзвінки з 9:00 до 18:00 у робочі дні (у п’ятницю — до 16:45). В інший час автовідповідач може надати відповіді на більшість питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-