росія терміново надала громадянство більш як 18 тисячам вивезених українців

росія терміново надала громадянство більш як 18 тисячам вивезених українців

Укрінформ
Більш як 18 тисячам українців, вивезених на територію маріонеткових «республік» так званих «лнр» та «днр», в екстреному порядку надано громадянство росії. При цьому вже видано 12 тисяч паспортів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в ТГ-каналі тасс із посиланням на заступника начальника Головного управління з питань міграції мвс рф олега кадочнікова.

Російське держінформагентство також уточнює, що деякі з переселенців, що прибули, перебувають у більш ніж 800 пунктах тимчасового розміщення, де проживають близько 25 тисяч осіб, включаючи 10,5 тисячі дітей.

Читайте також: російські війська використовували жителів на Київщині як «живий щит» – BBC

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), після повномасштабного російського військового вторгнення Україну залишили понад чотири мільйони людей.

Як повідомлялося, за даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, з початку російської агресії проти України вже понад 400 тисяч українців були примусово переміщені з України до росії. За її словами, наших громадян депортували з української території проти волі людей, їх силоміць відвезли спочатку до фільтраційного табору на Донеччину. Після цього їх автобусом відвезли до росії. Потім їх відвозять потягами до різних місць, зокрема в депресивні регіони рф, наприклад, на Сахалін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-