В Україні зафіксовані кібератаки на користувачів Telegram: як уберегтись

В Україні зафіксовані кібератаки на користувачів Telegram: як уберегтись

Укрінформ
Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA та Кіберполіція України повідомили про зафіксовані кібератаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів Telegram.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. 

"Злочинці розповсюджували серед громадян України повідомлення зі шкідливими посиланнями на начебто вебсайт Telegram, щоб отримати несанкціонований доступ до облікових записів, зокрема і з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у результаті подібних атак зловмисники викрадають дані сесії, перелік контактів та історії листування в Telegram. Наразі українські кіберфахівці вже заблокували хостинг, з якого велися атаки, однак зловмисники мають намір продовжити атаки. 

Читайте також: На держоргани України здійснена чергова кібератака 

"Будьте пильними та у жодному разі не переходьте за підозрілими посиланнями. Також необхідно встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (разом із кодом, що надходить в SMS)", - наголосили в службі.

Як повідомлялося, раніше в МВС поінформували, що від початку вторгнення росії до України кіберполіція викрила понад 100 осіб на вчиненні шахрайства в інтернеті в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-