«Еспресо» заявляє, що Концерн РРТ вимкнув мовлення телеканалу в цифровій мережі Т2

«Еспресо» заявляє, що Концерн РРТ вимкнув мовлення телеканалу в цифровій мережі Т2

Укрінформ
Телеканал «Еспресо» заявляє, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (РРТ) вимкнув мовлення каналу в цифровій мережі Т2.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відкритий лист телеканалу до Президента, Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки України, Міністерства оборони та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«4 квітня цього року колектив телеканалу "Еспресо" зустрів безпрецедентною новиною – вранці представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, без будь-яких законних підстав, на власний розсуд вимкнули мовлення телеканалу "Еспресо" в цифровій мережі Т2», - йдеться в листі.

Колектив телеканалу зазначає, що спробував отримати пояснення від Концерну РРТ, але залишився без відповіді. На телеканалі констатували, що ні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка встановлює правила діяльності телеканалів, ні Міністерство оборони, яке відповідно до закону регулює режим воєнного стану, ні РНБО або будь-які інші уповноважені державні органи не приймали жодних рішень щодо відключення «Еспресо».

Телеканал зазначає, що доносить до своїх глядачів інформацію про війну, працює задля об’єднання нації заради спільної перемоги та надає людям офіційну інформацію від органів державної влади. Також допомагає іноземним партнерам донести до українців те, що вони роблять, як допомагають Україні. Для цього на підставі відповідних договорів в ефірі «Еспресо» регулярно виходять щоденні інформаційні блоки наших іноземних партнерів – новини BBC (Великобританія), Радіо Свободи, Голос Америки (США), France 24 (Франція).

«Пане Президенте, ми неодноразово заявляли і заявляємо про нашу спільну боротьбу проти росії. Разом з тим у період воєнного стану і збройної агресії проти України боротьба в Україні з незалежними проукраїнськими медіа не сприяє спільній перемозі. Ми переконані, що Ви так само поділяєте таку позицію і всіма можливими засобами сприятимете припиненню цього беззаконня, що шкодить міжнародному іміджу України особливо в цей нелегкий період», - звертаються представники каналу до глави держави.

Укрінформ звернувся по коментарі до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також до Концерну РРТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-