В Україні працюють понад 80% аптек – МОЗ

В Україні працюють понад 80% аптек – МОЗ

Укрінформ
Робота аптек відновлюється: нині в Україні працюють понад 80% аптечних закладів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Дослідження Proxima Research International показують, що з 20,8 тис. аптечних точок станом на 24 березня продовжують працювати 80%. Найбільш значна частка аптек працює у західних регіонах. Наприклад, на Закарпатті працює 738 закладів ыз 753, у Чернівецькій області – 503 ыз 516, в Івано-Франківській – 832 ыз 857. Ми дуже вдячні колегам за таку активну роботу для збереження здоров’я українців», - сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

Для полегшення умов роботи МОЗ розробило низку заходів і постійно спілкується із представниками аптечних мереж.

В умовах воєнного стану право працювати у фармацевтичних (аптечних) закладах отримали студенти всіх медичних та фармацевтичних спеціальностей. Також МОЗ закликало фармацевтів, які змінили місце проживання, виходити на роботу в аптечні заклади, що працюють поблизу.

Водночас МОЗ та Держлікслужба проводять моніторинг вартості ліків, щоб уникнути необґрунтованого зростання цін та забезпечити постійний доступ покупців до лікарських засобів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав з робочим візитом Сумщину. Керівництво МОЗ доставило ліки, витратні матеріали та медичні вироби до постраждалої від російських окупантів Охтирки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-