МОЗ підготувало проєкт повоєнного відновлення медичної галузі - Ляшко

МОЗ підготувало проєкт повоєнного відновлення медичної галузі - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я вже підготувало план відновлення медичної галузі у післявоєнний період, а наразі докладає всіх зусиль для надання медичної допомоги на звільнених територіях, а також там, де тривають бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час національного телемарафону очільник МОЗ Віктор Ляшко.

«У нас уже є проєкт плану відновлення медичної галузі в післявоєнний період. Він буде модернізований залежно від кількості того обладнання, яке нам «буде піднято наверх» від керівників закладів, що воно знищено. Оскільки зараз, що би ми не робили, ми не можемо точно сказати, що в Маріуполі відбувається, не можуть головні лікарі сказати і безпосередньо проговорити», - сказав Ляшко.

Водночас він зауважив, що МОЗ уже має розуміння щодо стану справ з лікарнями у Київській області, яка була деокупована.

«Сьогодні відбулася чергова нарада, ми розуміємо, що в Макарові лікарня знищена, не буде працювати, будемо відновлювати, запускати надання медичної допомоги в альтернативних місцях для того, щоб усі могли її отримати. В Бородянці лікарня не зможе відновитися за тиждень. В той же час у Гостомелі й Бучі лікарні будуть працювати, по Іванкову лікарня буде працювати. Це лікарні в Київській області, щодо яких ми чекаємо, коли ДСНС дозволить лікарям розпочати роботу», - зазначив міністр.

Він додав, що в МОЗ наразі очікують на повну деокупацію Чернігівської області, щоб і там запустити цей процес.

«Стосовно інших регіонів, там, де йдуть активні бойові дії, ми стараємося залучати наші лікарні саме для того, щоб надавати невідкладну медичну допомогу людям з пораненнями, з політравмою. І евакуйовуємо інших хворих в інші лікарні, щоб вони отримували допомогу в більш-менш безпечних місцях. В той же час є люди, які не хочуть залишати рідних домівок, до останнього перебувають і в лікарнях, зокрема, є одна лікарня, де 123 діалізних хворих не хочуть евакуюватись. І ми робимо все можливе, щоб розхідники для діалізу доставлялися в ці лікарні, в ці місця», - розповів Ляшко.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-