Верещук: Гуманітарними коридорами сьогодні евакуювали 2,7 тисячі осіб

Верещук: Гуманітарними коридорами сьогодні евакуювали 2,7 тисячі осіб

Відео
Укрінформ
Протягом 3 квітня через гуманітарні коридори, відкриті для евакуації населення, вдалося вивезти 2 694 особи.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

“Усього за сьогодні евакуйовано 2 694 людей”, - сказала Верещук.

За її словами, по гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 469 маріупольців.

”Десять автобусів, які евакуювали сьогодні з міста Бердянськ 408 маріупольців, зараз проходять Василівку. Також вдалося пройти блокпости й колоні автобусів, яка із вчорашнього дня утримувалася російськими військовими. Це понад 350 людей з Маріуполя та Бердянська”, - повідомила Верещук.

Окрім того, зазначила вона, до міста Мангуш сьогодні доїхали сім автобусів у супроводі делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Верещук зауважила, що ведуться перемовини, щоб вони завтра продовжили рух до Маріуполя.

Також, додала урядовиця, з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна в Луганській області вдалося евакуювати 1 467 осіб. 

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-