Соцмережі згадують фотографа Макса Левіна

Соцмережі згадують фотографа Макса Левіна

Огляд
Укрінформ
Сьогодні стало відомо про вбивство відомого документаліста і фотографа Макса Левіна.

Понад 10 років Максим працював у редакції LB.ua, також співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Його фото публікували Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).   Відтак його знали особисто сотні журналістів та фотокореспондентів, і тисячі людей в Україні і за кордоном були начувані про нього. Сьогодні наша спільнота оплакує Майстра і Героя.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – пояснював журналіст.

Левін був одним із тих, кому вдалося вибратися живим із Іловайського котла. Разом із колегою Маркіяном Лисейком у 2014 році Левін заснував присвячений військовим проєкт AFTER ILOVAISK задля збереження та переосмислення значення подій серпня 2014 року військовими, їхніми родинами та громадянами України в цілому.

Окрім журналістських робіт, він створив десятки фото- і відеопроєктів для гуманітарних організацій, таких як Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), UN, UNICEF, OSCE, UN Woman.

1 квітня 2022 року тіло Макса Левіна знайшли у районі села Гута Межигірська на Київщині.  

Як повідомляє Вишгородська окружна прокуратура, яка відкрила провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, Левіна вбили російські військовослужбовці двома пострілами зі стрілецької зброї.

Журналіст не мав зброї.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Допомога у похованні та родині:

Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

ПриватБанк: 5168757403122528 – Інна Варениця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-