З документами про злочини радянської влади можна ознайомитися в е-архіві

З документами про злочини радянської влади можна ознайомитися в е-архіві

Фото
Укрінформ
У Службі безпеки України поінформували, що українці можуть ознайомитися з документами про злочини радянської влади в Україні, зокрема - щодо геноциду українців під час Голодомору - в електронному Галузевому архіві СБУ.

Про це поінформувала пресслужба СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, у боротьбі з російськими загарбниками ми відстоюємо не лише нашу землю та міста, а й нашу історію, традиції та культуру, які є частиною нашого народу, Тож не дарма загарбники спалюють українські книги про АТО, Майдани, Стуса, Петлюру та ін.

«Росія й раніше знищувала Україну та все українське, переписуючи нашу історію та вигадуючи неймовірні фейки, щоб виправдати свої злочини. Але зараз їх вже неможливо приховати. Здебільшого завдяки Галузевому Архіву СБУ, який сьогодні відзначає день створення. Його співробітники ще до війни розмістили у вільному доступі тисячі документів про злочини радянської влади в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ці документи стосуються таких тем, як геноцид українців під час Голодоморурепресії проти кримськотатарського народузамовчування правди під час трагедії на Чорнобильській АЕС, розправи над Героями бою під Крутами та керівником Зимового походу УНР, знищення українських митців.

«Ми не забудемо ні минулі, ні сьогоднішні злочини російських окупантів», - відзначили у СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-