В Україні спростили процедуру працевлаштування у разі відсутності професійної кваліфікації

В Україні спростили процедуру працевлаштування у разі відсутності професійної кваліфікації

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо функціонування національної системи кваліфікацій, які спрямовані на надання можливості українцям швидше працевлаштовуватися у разі відсутності відповідної освіти.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт парламенту, проєкт закону № 4147 підтримали 319 народних депутатів. 

Зазначається, що документ покликаний задовольнити потреби законодавчого визначення часткової кваліфікації, встановлення сучасних вимог до професійних знань та умінь працівників, усунення колізій між професійними стандартами та кваліфікаційними характеристиками. 

Крім цього, він передбачає створення та ведення Реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, врегулювання діяльності Галузевих рад з розроблення професійних стандартів, а також пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій (Національне агентство кваліфікацій). 

«Розроблення та затвердження професійних стандартів здатне забезпечити належний рівень підготовки спеціалістів та покращити їх конкурентоспроможність на ринку праці, а також швидке кар’єрне зростання працівників», - наголошується в пояснювальній записці документу.  

Закон вносить зміни до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про освіту», Закону України «Про зайнятість населення». 

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 29 березня поінформував про напрацювання дев’яти основних напрямків роботи країни в умовах повномасштабної війни. Ключовий пункт - «Армія понад усе». Мова йде про забезпечення сил оборони всім необхідним. Другим напрямком є «Продовольча безпека».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-