Під час обстрілу авто волонтерів, які везли гуманітарну допомогу у Чернігів, загинула студентка

Під час обстрілу авто волонтерів, які везли гуманітарну допомогу у Чернігів, загинула студентка

Укрінформ
Студентка та волонтерка Анастасія Тагірова, яка везла гуманітарну допомогу у Чернігів, загинула – її авто обстріляли росіяни.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Загинула студентка другого курсу Тагірова Анастасія, яка везла гуманітарну допомогу в Чернігів, її авто обстріляли на переправі перед виїздом в місто», - повідомила Денісова.

За її словами, жорстоко вбиваючи мирне населення війська агресора - рф продовжують вчиняти злочини проти людяності, визначені Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, нехтуючи усіма вимогами Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, врахувати ці факти вчинення рф військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні», - уточнила уповноважена ВР з прав людини.

Раніше, 31 березня, Денісова поінформувала, що російські бойовики розстріляли колону волонтерів під Черніговом, і що унаслідок цього обстрілу одна людина загинула, чотирьох осіб було важко поранено.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-