Два мільйони дітей-біженців залишили Україну в пошуках безпеки – ЮНІСЕФ

Два мільйони дітей-біженців залишили Україну в пошуках безпеки – ЮНІСЕФ

Укрінформ
Близько два мільйони дітей залишили Україну через вторгнення російської федерації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Зазначається, що вже два мільйони дітей були вимушені покинути свої домівки через напади на населені пункти з боку росії та виїхати за кордон.

Зокрема, понад 1,1 мільйона маленьких українців прибули до Польщі, а сотні тисяч - до Румунії, Молдови, Угорщини, Словаччини та Чеської Республіки.

«Оскільки кількість дітей, які полишили свої домівки, продовжує стрімко зростати, нам необхідно пам’ятати, що кожна дитина потребує захисту, доступ до освіти, право на безпеку та підтримку», - зазначила виконавча директорка ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Також наголошується, що понад 2,5 мільйона дітей стали внутрішньо переміщеними особами на території України, понад 100 дітей загинули, а ще 134 - поранено.

В ЮНІСЕФ нагадали, що саном на 28 березня в Україну прибули 63 вантажівки із засобами для задоволення потреб понад 8 мільйонів людей, у тому числі 2 мільйонів дітей.

Ці вантажі містять медикаменти та медичне обладнання, зимовий одяг для дітей, гігієнічні засоби для установ та сімей, освітні набори, комплекти матеріалів для раннього розвитку дітей та ігрові набори.

Як повідомлялось, Папа Римський Франциск у середу, 30 березня, привітав українських дітей-біженців, які були присутні на загальній аудієнції, і закликав не переставати молитися за припинення жахіття війни в Україні.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-