Головнокомандувачу військово-морського флоту зс рф повідомили про підозру

Головнокомандувачу військово-морського флоту зс рф повідомили про підозру

Укрінформ
Головнокомандувачу військово-морського флоту збройних сил російської федерації повідомили про підозру у завданні авіаційних ударів по Україні з кораблів.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

За даними слідства, головнокомандувач військово-морського флоту збройних сил рф адмірал, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади та збройних сил РФ, взяв участь у плануванні та веденні агресивної війни проти України та вчиненні умисних дій, спрямованих на порушення її територіальної цілісності.

Всупереч вимогам міжнародного права щодо заборони актів агресії, російський адмірал віддавав та контролював виконання наказів і розпоряджень окупантами. Він забезпечив підготовку та здійснення вторгнення на суверенну територію України підпорядкованих підрозділів – 7 військових частин із бойовим застосуванням їх штатної зброї та озброєння. Ці підрозділи, у тому числі, наносили авіаційні та ракетні удари по території України із кораблів.

Наразі триває проведення комплексу необхідних слідчих і процесуальних дій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-