ЮНІСЕФ розробив поради батькам щодо піклування про дитину під час війни

ЮНІСЕФ розробив поради батькам щодо піклування про дитину під час війни

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробив спеціальну брошуру з порадами для батьків щодо піклування про дитину під час війни.

Як передає Укрінформ, про це Національна служба злоров’я України повідомляє у Телеграмі.

“Надзвичайні ситуації завжди пов’язані з високим рівнем стресу та тривоги, але водночас вимагають від людей сфокусованості та зібраності. Мати відповіді на всі питання завчасно неможливо, але добре знати, де ці відповіді можна знайти, щоб створити безпечне середовище для себе та своїх дітей,” – ідеться у брошурі.

Як зазначають фахівці, “війна — стрес не тільки для дорослих, які все розуміють, а й для дітей. Відчуття небезпеки, тривога, порушення звичного стану речей, постійні зміни та переміщення — все це може злякати дитину, збити її з пантелику і викликати дискомфорт. Головне, що слід пам’ятати, — якщо батьки поруч і всі здорові, то ви зможете забезпечити психологічний комфорт дитини”.

Окрім психологічної підтримки, у брошурі зібрана інформація про харчування, гігієну, безпеку дитини, піклування про дітей з інвалідністю, корисні контакти.

Брошуру можна завантажити за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф путін 24 лютого оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-