Уряд врегулював механізми евакуації дитячих інтернатів із зони активних бойових дій

Уряд врегулював механізми евакуації дитячих інтернатів із зони активних бойових дій

Укрінформ
Уряд затвердив Порядок прийняття рішень щодо евакуації із зони активних бойових дій дітей та супроводжуючих осіб у безепечні локації, у тому числі за межі України.

Про це йдеться на урядовому порталі, передає Укрінформ.

Уряд затвердив Порядок тимчасового переміщення (евакуації) та забезпечення умов перебування на території України, де не відбуваються бойові дії, або за її межами дітей та осіб, які проживають або зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування.

Зокрема, Порядком визначено категорії дітей та осіб, які підлягають евакуації, і типи закладів, в яких вони перебувають; особливості попередньої підготовки до евакуації; механізми прийняття рішень щодо евакуації дітей та осіб, у тому числі за межі України; коло обов’язків супроводжуючих осіб; облік переміщених дітей (осіб).

Крім того, визначено відповідальних за невідкладну евакуацію, за складання маршрутів евакуації, за визначення закладів і установ, в яких можуть бути тимчасово розміщені евакуйовані, за забезпечення обліку тимчасово переміщених за кордон осіб тощо.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міністерство соціальної політики підготувало проєкт Меморандуму України з іншими країнами про захист прав переміщених дітей та гарантії їх повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-