Патріарх Варфоломій у Варшаві помолиться за жертв агресії росії проти України

Патріарх Варфоломій у Варшаві помолиться за жертв агресії росії проти України

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій, який 28-29 березня перебуває з візитом у Польщі, помолиться у Варшаві за постраждалих від невиправданої збройної агресії росії.

Про це Вселенський патріарх Варфоломій заявив під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в понеділок у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

“Під час цього візиту я концентруватимуся виключно на солідарності і єднанні в молитві з мільйонами біженців, людей, які змушені були залишити свої домівки, внутрішньо переміщеними з приводу цієї агресії, яку нічим не можна виправдати”,- наголосив Патріарх.

Він додав, що молитиметься за осіб, які “залишили свою домівки з приводу насилля, яке розв’язала росія, насилля проти суверенної України”.

Вселенський патріарх також подякував Польщі та польському народу за милосердя, гостинність і готовність у складну хвилину надати допомогу сусідньому українському народові.

У свою чергу, президент Польщі висловив вдячність патріарху Варфоломію за те, що він послідовно і впевнено вказує, хто є агресором, а хто жертвою у збройному протистоянні в Україні.

“Ми, як і Ваша Святість, а також більшість вільного і чесного світу, від першого дня російського нападу на Україну знаємо, хто є жертвою, а хто агресором. Ми знаємо, хто захищає свою Батьківщину, а хто вбиває невинних людей, бомбардуючи цивільні будинки і житлові квартали”, - наголосив Дуда.

Він подякував Вселенському патріарху за приїзд до Польщі, щоб своєю молитвою підтримати понад 2,3 млн українців, які знайшли у країні прихисток від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері Вселенський патріарх відвідає у польській столиці храм святої Софії - Божественної Мудрості, де помолиться за мир в Україні.

Константинопольська церква 1 березня засудила безпідставне російське вторгнення до суверенної Української держави і висловила солідарність з українським народом.

Собор Польської автокефальної православної церкви 22 березня визнав воєнні дії рф в Україні “нечестивими і незрозумілими”.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-