Лікарі «швидкої» отримають для захисту бронежилети – МОЗ

Лікарі «швидкої» отримають для захисту бронежилети – МОЗ

Укрінформ
Благодійна організація “100% життя” передала Міністерству охорони здоров’я партію з-понад 1 000 штук бронежилетів, які  будуть передані лікарям екстреної медичної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Сьогодні наші медики – справжні герої, які на своєму фронті ведуть боротьбу за життя тисяч цивільних громадян, які стали жертвами російської армії. Тому ми докладаємо максимальних зусиль, щоб кожен лікар, який у «швидкій» виїжджає на виклик, був у максимальній безпеці. Я вдячний волонтерам та благодійникам, які долучилися до забезпечення наших лікарів необхідним захистом», - зазначив міністр Віктор Ляшко.

За його словами, найближчим часом очікуються подальші надходження бронежилетів. Вони будуть розподілені між закладами екстреної медичної допомоги, які знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій та на прифронтових територіях.

Зокрема, мова йде про медзаклади у центральних, східних та південних регіонах України, які нині найбільше потерпають від повномасштабного вторгнення російської федерації.

Як повідомлялось, 26 березня російські окупанти обстріляли підстанцію швидкої в Сєверодонецьку що на Луганщині. В результаті обстрілу пошкоджено вікна у будівлі, знищено автомобіль. Є втрати серед цивільного населення.

З початку повномасштабного вторгнення армія окупанта, порушуючи численні міжнародні конвенції, продовжує здійснювати напади на медичні заклади. Наразі вбито шістьох українських медиків, ще 18 отримали поранення. Обстріляно 248 лікарень, 13 яких зруйновано вщент. Також під обстріли потрапили 65 автомобілів швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-