Венедіктова повідомила Царьову про підозру

Венедіктова повідомила Царьову про підозру

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому народному депутату від Партії регіонів Олегу Царьову про підозру.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова написала у Фейсбуці.

За її словами, Царьов працював народним депутатом "аж цілих три скликання. Що він робив як депутат і яку користь приніс, я не знаю".

Царьов "неодноразово пропагував проти інтересів держави, депутатом якої працював. Для Царьова війна в Україні - саме те. Для нього українські людські життя нічого не варті", - наголосила Венедіктова.

Вона нагадала, що нещодавно Царьов запропонував голові Криворізької військової адміністрації Олександру Вілкулу здати український Кривий Ріг агресору з рф, в результаті чого був "вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців в захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою".

Іншими словами, зазначила генпрокурор, "складно сказати, що саме не встиг зробити Царьов в інтересах злочинного режиму рф проти громадян України і суверенітету нашої Батьківщини".

"Царьов О.А., віднині ви підозрювана особа у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями", - повідомила Венедіктова.

За її словами, наслідки за подібні злочини, "безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюсь, рішення буде справедливим".

Як повідомляв Укрінформ, Царьов переховується в рф від слідства за звинуваченням у державній зраді через колабораціонізм із росією під час захоплення Криму.

20 березня Вілкул дав зрозуміти колишньому однопартійцю Царьову, що не буде співпрацювати з російськими загарбниками. Відповідь на пропозицію щодо співпраці Вілкул оприлюднив у Фейсбуці. "Пішов на х@й, зрадник, разом зі своїми господарями", – написав він.

Вілкул також оприлюднив допис Царьова, в якому той говорить, що російські солдати вже підійшли до Кривого Рогу, та пропонує співпрацю з рф задля "збереження міста та життя городян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-