В Україні тимчасово обмежили доступ до публічної інформації про роботу судів

В Україні тимчасово обмежили доступ до публічної інформації про роботу судів

Укрінформ
Рада суддів України вирішила відстрочити всім судам, Державній судовій адміністрації та іншим установам системи правосуддя надання відповідей на всі запити про публічну інформацію, які надійшли з 24 лютого, поки в країні не завершиться воєнний стан.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу РСУ, таке рішення ухвалила Рада суддів України на позачерговому засіданні.

У РСУ наголосили, що через військову агресію рф "публічна інформація щодо діяльності органів державної влади, їхніх працівників, в тому числі щодо судів та органів системи правосуддя, може становити загрозу життю та здоров'ю суддів, працівників апарату судів, їхніх рідних і близьких, спричиняти злочини та бути загрозою національній безпеці".

"Ми не можемо дозволити, щоб чутливою інформацією в системі правосуддя скористалися загарбники, зрадники та їхні поплічники", - зазначив голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Зазначається, що рішення про обмеження доступу до публічної інформації щодо діяльності судової влади підтримали всі 24 члени РСУ, які взяли участь у засіданні.

Таким чином, РСУ вирішила всім судам України, ДСАУ, іншим установам системи правосуддя тимчасово відстрочити до закінчення строку дії воєнного стану в Україні надання відповідей на усі запити про публічну інформацію, які надійшли з початку введення воєнного стану в Україні - 24 лютого 2022 року.

Окрім того, передбачено, що в разі надходження запитів на публічну інформацію про діяльність судів та установ системи правосуддя – копію запитів слід негайно направляти Службі безпеки України для ретельної перевірки осіб, які таку інформацію збирають.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-