Навчальний рік: діти отримають документ, навіть якщо виїхали за кордон

Навчальний рік: діти отримають документ, навіть якщо виїхали за кордон

Укрінформ
Українцям роз'яснили деякі питання навчання і отримання документа про освіту для тих дітей, які зараз навчаються не за місцем постійного проживання.

Як повідомляє Укрінформ, роз'яснення надав міністр міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Телеграм.

«Усі діти, які навчаються зараз не у своїх рідних школах, а також за кордоном, отримають документ про завершення навчального року. І всі їхні оцінки будуть зараховані, де б дитина не навчалася зараз: у будь-якій іншій школі, яка здійснює очне, змішане чи дистанційне навчання або екстернат. Це може бути будь-який заклад загальної середньої освіти, у тому числі і приватні заклади освіти», - запевняє Шкарлет.

За його словами, Атмосферна школа, Оптіма Ліко-школа, Академія А-плюс мають ліцензію та співпрацюють з Міністерством освіти і науки і органами управління освітою. Виданий ними документ про освіту є абсолютно рівноправним із документом про освіту, який видає будь-який державний або комунальний заклад загальної середньої освіти.

«Наголошую, що ці школи надали безкоштовний доступ до навчання на своїх платформах. Вони доступні і поза межами України», - сказав міністр.

Крім того, за його словами, функціонує національна електронна платформа "Всеукраїнська школа онлайн», на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів, та вона є постійно доступною.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники зруйнували або пошкодили понад 500 закладів освіти.

З 24 лютого агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-