Як розпізнати мародерів - поради поліції

Як розпізнати мародерів - поради поліції

Укрінформ
Наразі в Україні активізувались шахраї, які начебто укріплюють вікна житлових будинків, проте одні шкодять безпосередньо цивільним, інші — ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це поінформував у Фейсбуці перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

«​Мародери. Як розпізнати: поширюють у соцмережах пропозиції «безкоштовно затягнути зруйновані вікна»; розпитують про рівень пошкоджень, кількість квартир, з яких евакуювались мешканці, їх фінансовий стан; намагаються дізнатись точну адресу та час відсутності господарів вдома», - поінформував він.

Також Білошицький уточнив, як розпізнати диверсантів.

«Як розпізнати: пропонують безкоштовно замінити зруйновані вікна; розпитують про те, куди влучив снаряд чи уламки; намагаються дізнатися, які об’єкти розташовуються поруч та інші деталі про будинок і вулицю; цікавляться, де знаходяться блокпости поруч (під прикриттям «щоб можна було проїхати до вас»)», - уточнив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Правоохоронець закликав громадян не розповідати незнайомцям, де розташовані їхні квартири та інші обставини, пов'язані з наслідками обстрілів, оскільки це загрожує вашому життю або допомагає ворогу коригувати вогонь.

Також Білошицький радить людям довіряти лише перевіреній інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на одній зі станцій метро затримали підозрюваного у розвідувально-диверсійній діяльності, який назвався монахом одного з храмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-