Якщо втратили чи забули паспорт під час евакуації – поради омбудсмана

Якщо втратили чи забули паспорт під час евакуації – поради омбудсмана

Укрінформ
В Офісі Омбудсмана надали кілька порад громадянам, що робити, якщо вони під час евакуації не встигли взяти із собою паспорт або втратили його.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі пресслужба Офісу Омбудсмана.

«​​Щоб врятувати життя, багатьом українцям довелося евакуюватися з домівок у більш безпечні регіони. Проте не всі встигли взяти із собою документи або ж і зовсім втратили їх. Розповідаємо, що робити, якщо у вас немає паспорта», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, громадянам можуть користуватися паспортами у «Дії» — ID-карткою або закордонним паспортом. Зазначається, що вони мають таку ж юридичну силу, що і звичайні. «Цифровий паспорт можна показувати на блокпостах та поліції, і навіть використовувати для перетину кордону в Польщі та Молдові», - поінформували в установі.

Також громадяни можуть отримати у ЦНАПах ID-картку та закордонний паспорт та відновити втрачені документи.

За даними Офісу Омбудсмана, наразі ЦНАПи працюють у таких областях: Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька.

Також паспортні послуги знову доступні у підрозділах державної міграційної служби. Перевірити, чи працює ДМС у вашому регіоні та знайти контактний номер, можна на сайті Державної міграційної служби України.

«Бережіть себе та свої документи! Переможемо разом», - заявили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-