У четвер удалося евакуювати понад 3,3 тисячі осіб - Верещук

У четвер удалося евакуювати понад 3,3 тисячі осіб - Верещук

Відео
Укрінформ
З населених пунктів, де ведуться активні бойові дії, 24 березня вдалося евакуювати 3343 особи.

Про це повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із семи гуманітарних коридорів для людей з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії, спрацювали всі. Всього евакуйовано 3343 людини”, - сказала Верещук.

Зокрема, за її словами, з Маріуполя Донецької області на власному транспорті до Запоріжжя сьогодні дісталися 2717 осіб.

“На жаль, окупанти вже третю добу не дають дозволу для заїзду в місто гуманітарній колоні. Проте ми не полишаємо спроб. Всі 50 автобусів для евакуації маріупольців з міста Бердянськ, вантажівки з гуманітарною допомогою та бензовоз продовжують чекати на російському блокпості перед в’їздом до міста”, - наголосила урядовиця.

Вона також поінформувала про звільнення всіх водіїв та рятівників ДСНС, які були захоплені в місті Мангуш два дні тому: “Вони вже приєдналися до колони на в’їзді до Бердянська”.

За словами Верещук, з міста Пологи Запорізької області вдалося забрати 117 людей, в тому числі 35 дітей-сиріт з інтернату. Завтра вони будуть направлені на реабілітацію до Італії. До міста було доставлено гуманітарну допомогу.

“З Мелітополя евакуацію провести не вдалося, але гуманітарна колона ввечері дісталася до міста і продовжить рух завтра”, - заявила віцепрем'єр.

Верещук додала, що упродовж 24 березня із селищ Велика Димерка, Богданівка та села Бервиця Київської області до Броварів евакуювали 509 людей.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-