Гуманітарними коридорами вже евакуювали майже 220 тисяч людей

Гуманітарними коридорами вже евакуювали майже 220 тисяч людей

Укрінформ
За час роботи гуманітарних коридорів з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну евакуйовано більше 219 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі.

«Весь цей час, крім забезпечення потреб регіонів у пальному, продуктах харчування, медикаментах, речах першої необхідності, ми працювали над евакуацією мирних мешканців з найнебезпечніших населених пунктів. Загалом гуманітарними коридорами врятовано більше 219 тисяч людей», - зазначив він.

За його даними, більше 56 тисяч маріупольців виїхали з міста і були доправлені до Запоріжжя, а потім продовжили евакуацію.

Тимошенко поінформував, що евакуйовані мешканці Сумщини, Луганщини, Київщині, інших областей зараз в безпеці.

Також він зауважив, що Укрзалізниця за цей час перевезла евакуаційними поїздами близько 2,8 млн людей.

Заступник керівника ОП поінформував, що близько 2,2 млн дітей, жінок, літніх людей тимчасово залишили Україну, у той же час більше 435 тисяч громадян за цей час повернулись в Україну.

«Ми всі працюємо на перемогу - на фронті, на підприємствах, біля малої дитини чи літніх батьків. Ми рятуємо життя, бо для нас це і є найвища цінність. Україна, свобода, життя! Переможемо! Все буде Україна!», - підкреслив Тимошенко.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-