Влада зробить усе для визволення з полону директора херсонського театру - Єрмак

Влада зробить усе для визволення з полону директора херсонського театру - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що влада зробить усе необхідне, аби визволити з російського полону директора Херсонського обласного музично-драматичного театру Олександра Книгу.

Про це Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Російські окупанти викрали та вивезли у невідомому напрямку директора Херсонського обласного музично-драматичного театру, засновника фестивалю "Мельпомена Таврії", депутата Херсонської облради Олександра Книгу… Ми зробимо все, щоб звільнити нашого патріота, а також вигнати ворога з нашої землі", – наголосив Єрмак.

Він констатував, що росіяни бачать опір херсонців, їм не вдається повторити сценарій 2014 року, тому вони хочуть налякати українських патріотів методами, які до українських дисидентів застосовували радянські КДБісти.

"Але зараз ХХІ сторіччя, наша країна - вільна. Наші люди - вільні і більше не будуть в окупації у росіян. Українці будуть боротися. Маски давно вже зняті, і всі розуміють, що росія воює проти нашої нації. І це вітчизняна війна, в якій ми переможемо", – наголосив керівник ОПУ.

Як передавав Укрінформ, Олешківський міський голова Євген Рищук у відеозверненні у Фейсбуці повідомив, що російські агресори викрали гендиректора Херсонського облмуздрамтеатру, голову Євразійської театральної асоціації Олександра Книгу і вивезли його у невідомому напрямку.

Раніше на Херсонщині російські загарбники викрали директора Чорнянського ліцею Таврійської міської ради Віктора Кудлая. Також серед зниклих – іспанський волонтер Маріо та активіст із Нової Каховки Сергій Цигіпа.

Напередодні повідомили про викрадення російським агресором старости Старої Збур’ївки та ще жителя Нової Збур’ївки. 22 березня військові рф викрали мешканця Каховки Миколу Шахаєва. Також 22 березня на вулиці військовими рф було викрадено каховчанина Ігоря Прусаєва.

Раніше російські загарбники відпустили каховського журналіста Олега Батуріна, доля якого була невідома з 12 березня. Він перебував у полоні майже вісім днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-