Європейська асоціація журналістів заявила, що поширюватиме інформацію про Україну

Європейська асоціація журналістів заявила, що поширюватиме інформацію про Україну

Укрінформ
Європейська асоціація журналістів поширюватиме правдиву інформацію про Україну і про події, які в ній відбуваються.

Про це заявив під час онлайн-пресконференції в Укрінформі президент Європейської асоціації журналістів Паоло Магагнотті.

«Ми висловлюємо вам свою солідарність. Але не тільки це. Звичайно, інформація повинна відігравати важливу роль для того, щоб створити загальний тон, щоб зрозуміти жахливість ситуації. Ви всі берете участь у боротьбі з цим жахливим Путіним. Я думаю, після того, як розпадеться радянська імперія, він може захотіти створити ще одну, нову імперію. І саме поширенням інформації ми можемо вам допомогти», - сказав він. 

Магагнотті зазначив, що їхня організація заснована 1963 року у Сан-Ремо, коли в ЄС було 6 країн, а сьогодні вона розгалужена по всій Європі. Її мета - поглиблювати європейську свободу, свободу у ЗМІ, а також створювати "мережу, яка може допомогти краще розуміти один одного".

«Я переконаний, що взаєморозуміння набагато краще, аніж підозри, ніж думка, що ваша проблема – це не моя проблема. Краще розуміти нашу взаємозалежність. Україна сьогодні може продовжувати формувати своє майбутнє як мирна і вільна країна. Ми повинні налагодити канал поширення інформації, щоб усі в Європі знали, що відбувається», - підкреслив президент асоціації.

Своєю чергою письменниця, журналістка Анастасія Марсіз зауважила, що зараз важливо надавати правдиву та офіційну інформацію нашим європейським колегам задля того, щоб увесь світ знав, що коїться насправді в нашій країні.

"Тому у співпраці з Укрінформом Європейська асоціація журналістів за підтримки двох європейських компаній, що мають багатий досвід у цифровому маркетингу та політичних комунікаціях, розпочинає новий спільний проєкт під назвою UkraineDirekt. Метою цього проекту є поширення інформації у світі - безпосередньо з України, в перекладі багатьма мовами - про боротьбу українського народу проти російської агресії», - сказала Марсіз.

Вона додала, що основним джерелом проєкту будуть актуальні відео з Офісу Президента України, які надсилатимуться до UkraineDirekt. Інформаційні матеріали виходитимуть на YouTybe, у Твіттері і Фейсбуку на різних мовах.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-