З України до Франції прибули на лікування 20 онкохворих дітей – ОП

З України до Франції прибули на лікування 20 онкохворих дітей – ОП

Фото
Укрінформ
З України до Французької Республіки прибули на лікування 20 дітей з онкологічними захворюваннями. Літак з ними та їхніми близькими приземлився в Парижі. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Зазначається, що українських дітей особисто зустріла перша леді Франції Бріжит Макрон. Маленькі пацієнти отримають необхідне лікування та допомогу.

«Я тут тому, що ми з Оленою Зеленською домовилися, що вас приймемо. У Франції вам дуже раді та піклуватимуться про вас, а ми з першою леді України будемо обмінюватися інформацією про ваш стан», – сказала Бріжит Макрон.

Завдяки ініціативі з організації «рейсів життя» загалом з України евакуювали понад 300 маленьких пацієнтів з онкологією та їхніх батьків для продовження лікування у клініках Європи, США та Канади.

«Рейси життя» для українських онкохворих дітей із зон бойових дій організовано з перших тижнів війни завдяки домовленостям між дружиною Президента, першими леді інших країн, міністерств охорони здоров'я, а також співпраці волонтерських і медичних організацій.

Щоб логістика була безпечною, спочатку онкохворих дітей привозять до Львова – у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, де їх дообстежують і забезпечують необхідною медичною підтримкою.

Далі у супроводі медичних бригад дітей разом із близькими доправляють до Польщі у спеціально створену клініку Unicorn, де пацієнтів розподіляють на постійне лікування в Польщу чи інші країни Європи, США, Канаду.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-