Ляшко розповів, як переселенцям користуватися медичними послугами

Ляшко розповів, як переселенцям користуватися медичними послугами

Укрінформ
По всій Україні діє державна програма «доступні ліки», екстрена медична допомога надається безкоштовно, а сімейні лікарі будь-де зобов’язані приймати тимчасових переселенців.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, для людей, які тимчасово змінили місце проживання, в аптеках продовжує працювати програма «Доступні ліки».

«Все лікарські препарати за рецептом людина може отримати в будь-якій аптеці безкоштовно або, якщо препарат перевищує визначену державою ціну, то за невелику доплату. На інсуліни ми зняли будь-яку доплату, і вони є безкоштовні в усіх аптеках, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», – пояснив Ляшко.

Він зазначив, що екстрена медична допомога, госпіталізація в будь-якому закладі на території України також буде надана переселенцям безкоштовно.

Крім того, відповідним наказом МОЗ сімейні лікарі повинні будь-де приймати переселенців.

«Сьогодні ми зробили наказ, яким чітко дозволили сімейним лікарям, які ведуть свою медичну практику на території, куди переселилися люди, приймати й надавати таким пацієнтам медичну допомогу, виписувати рецепти, проводити профілактичні щеплення», – сказав він.

Також міністр запевнив, що переселенці, які потребують постійного лікування, будуть забезпечені необхідними ліками, і МОЗ регулює їхній перерозподіл по регіонах.

«Той, хто потребує постійного лікування, зокрема, це стосується онкологічних хворих, то препарати приїдуть за пацієнтом. Так, сьогодні ми збільшуємо кількість препаратів, які передаються на захід України, оскільки там українці отримують більше медичної допомоги», – зазначив Ляшко.

Він також нагадав безкоштовний телефон гарячої лінії: 0 800 60 20 19, за яким переселенці можуть отримати консультацію будь-якого профільного медичного спеціаліста.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

З України виїхало понад 3 млн осіб, ще 11-12 млн є внутрішніми переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-