Оприлюднили перелік медзакладів, де можуть отримати допомогу пацієнти з туберкульозом

Оприлюднили перелік медзакладів, де можуть отримати допомогу пацієнти з туберкульозом

Укрінформ
Пацієнти з туберкульозом, які виїхали із зони бойових дій, можуть отримати медичну допомогу в медзакладах, які мають договір з НСЗУ за пакетом “Діагностика та лікування дорослих та дітей із туберкульозом в амбулаторних та стаціонарних умовах”.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я України, передає Укрінформ.

"Пацієнтам із туберкульозом вкрай важливо не переривати лікування та отримувати необхідну медичну допомогу. Якщо людина виїхала з регіону, де ведуться активні бойові дії, в безпечне місце, то за посиланням надаємо контакти протитуберкульозних та фтизіатричних закладів https://bit.ly/34XEbww. Це ті медичні заклади, які мають договір з НСЗУ за пакетом “Діагностика та лікування дорослих та дітей із туберкульозом у амбулаторних та стаціонарних умовах”,- йдеться у повідомленні.

Отримати медичну послугу безоплатно можна за самозверненням, за електронним або паперовим направленням сімейного чи лікуючого лікаря, при переведенні з іншого клінічного підрозділу лікарні чи навіть іншого закладу охорони здоров’я.

Пацієнт або пацієнтка з туберкульозом у цих лікарнях отримує безоплатно:

лабораторно-інструментальні дослідження;

лікування в амбулаторних умовах та умовах стаціонару;

ліки з Національного переліку, а також ліки, які закуповуються централізовано за бюджетні кошти.

НСЗУ стабільно виплачує медичним закладам кошти за надання медичної допомоги пацієнтам із туберкульозом, щоб забезпечити лікарні безперебійним фінансуванням в умовах війни.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що через війну здоров'я українців може погіршитися в довгостроковій перспективі. Це станеться через те, що доступ до медичної допомоги, до скринінгових програм неможливий або ускладенний через російську агресію, і багато захворювань будуть виявлятися надто запізно.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-