Війна вплине на здоров'я українців у довгостроковій перспективі - Ляшко

Війна вплине на здоров'я українців у довгостроковій перспективі - Ляшко

Укрінформ
Війна вплине на здоров'я українців у довгостроковій перспективі, бо наразі обмежує доступ до своєчасної діагностики.

 Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Чи вплине це (війна) на здоров'я українців? Так, вплине. Два роки до цього у нас була епідемія коронавірусної хвороби, зараз війна. Все це обмежує доступ до медичної допомоги, до скринінгових програм. Все це не дозволяє виявити на перших стадіях ті ж онкологічні хвороби, вчасно виявити і діагностувати туберкульоз. І це призведе до того, що люди будуть звертатися по меддопомогу, коли вже симптоми стануть наявними, і тоді ці хвороби складніше піддаються лікуванню. І з точки зору економіки лікування онкохвороби на 3-4 стадії більш дороговартісне, ніж на першій. Це тільки два приклади, а таких прикладів велика кількість. Це так опосередковано війна впливає на здоров'я", - сказав Ляшко.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

З України виїхало понад 3 млн біженців, ще 11-12 млн є внутрішніми переселенцями.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-