Переселенці отримають щомісячну допомогу у 2 тисячі, на кожну дитину – 3 тисячі

Переселенці отримають щомісячну допомогу у 2 тисячі, на кожну дитину – 3 тисячі

Укрінформ
Держава виплатить кожному переселенцю в Україні щомісячну мінімальньну допомогу в розмірі 2 тис. гривень, при цьому виплата на кожну дитину становитиме 3 тис. гривень.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Просто, через Дію, на картку в банку. Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій", - сказав Шмигаль.

По 3 тис. грн будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в більш безпечні регіони.

Шмигаль наголосив, що Президент України Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Відтак уряд цю програму реалізовує.

Він також заявив, що, проваливши всі плани з окупації України, російський агресор вдається до відвертого геноциду цивільного населення України.

"Тільки за останні дві доби ворог скинув авіабомби на Будинок мистецтв у Маріуполі. Розстріляв із танків впритул будинок престарілих на Луганщині. В Тростянці, що на Сумщині, окупанти кинули бойову гранату в цивільних людей. У Києві атакували з повітря торговий центр, де переховувалися цивільні люди", - сказав глава уряду.

Через війну, нагадав він, мільйони українців були змушені покинути свої домівки, мільйони втратили житло. Це та реальність, яку вже бачить цивілізований світ.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-