В Україні зараз працюють щонайменше 10 тисяч аптек - Ляшко

В Україні зараз працюють щонайменше 10 тисяч аптек - Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевняє, що ліків та медичних працівників у країні вистачає.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформ.

«Війна внесла свої корективи в систему охорони здоров'я, але я із впевненістю можу сказати, що сьогодні лікарських засобів і медичних працівників достатньо, щоб надавати адекватну відповідь на ті загрози і ті виклики, які сьогодні існують в системі охорони здоров'я. Також перезапустилася робота аптечного сектора: вже в кінці цього тижня працює 10 тисяч аптек, в наступному розраховуємо на 12,5 тисяч», - сказав Ляшко.

За його словами, організовано підвезення лікарських засобів в аптечну мережу. «Є проблема з тироїдною групою ліків, але ми привезли в Україну більше трьохсот тисяч упаковок цих препаратів. Вони зараз розвозяться по аптеках. Наступного тижня буде», - пообіцяв він.

Міністр попросив звертатися за телефоном гарячої лінії МОЗ, якщо потрібних препаратів немає в аптеках.

«Якщо ви не маєте доступу до якогось препарату аптечної мережі, то телефонуйте за номером 080 060 20 19. Оператор запише ваше звернення і ми подивимося, в чому проблема, щоб оперативно відреагувати. Плюс, з нами працюють волонтерські організації, які допомагають навіть доставити препарати, якщо в людини немає можливості звернутися до потрібної аптеки», - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-