МОЗ назвало європейські клініки, де українці з ВІЛ можуть отримати антиретровірусну терапію

МОЗ назвало європейські клініки, де українці з ВІЛ можуть отримати антиретровірусну терапію

Укрінформ
Для отримання необхідної терапії українцями, які живуть із ВІЛ і опинилися за кордоном через військову агресію РФ, створений перелік клінік (із зазначенням адрес в країнах та контактів), де можна отримати антиретровірусну терапію (АРТ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ у Телеграмі.

«Щоб ознайомитися з переліком медичних установ Центральної та Східної Європи, які готові надавати медичну допомогу ВІЛ-інфікованим пацієнтам з України, треба перейти за посиланням https://www.eceenetwork.com/patients», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, звертаючись до медустанови за антиретровірусною терапією, бажано мати інформацію щодо історії лікування ВІЛ-інфекції.

Також повідомляється, що інформація за посиланням систематично оновлюється.

У пресслужбі зазначили, що ініціатива «АРТ українцям за кордоном» запроваджена спільнотою лікарів ECEE Network Group та відбувається за координації Центру громадського здоров’я МОЗ України та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові створений розподільчий хаб, де формуються групи онкохворих дітей для відправки на лікування за кордон. Станом на 18 березня загалом 130 дітей організованими колективами вже були перевезені на територію ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-