В Укроборонпромі спростували інформацію про катування керівника ДП «Спецоборонмаш»

В Укроборонпромі спростували інформацію про катування керівника ДП «Спецоборонмаш»

Укрінформ
У державному концерні "Укроборонпром" спростовують заяву конструкторського бюро "Луч" про застосування психологічного та фізичного впливу на в.о. директора ДП «Спецоборонмаш» Дениса Сердюка.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву оприлюднила пресслужба концерну у Фейсбуці.

"Будь-які заходи психологічного, фізичного впливу до Сердюка Д.О. в приміщенні концерну не застосовувалися. Розповсюджена в мережі інтернет інформація про це є повністю безпідставною, а обставини перебування Сердюка Д.О. в приміщенні Укроборонпрому є викривленими, не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію керівництва концерну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Укроборонпром з початку військової агресії росії проводить комплексні заходи з організації ефективної діяльності підприємств для забезпечення обороноздатності держави. Зокрема, відбувається службова перевірка за фактом відсутності окремих керівників підприємств на робочих місцях.

Так, за словами заступника генерального директора Укроборонпрому Романа Забарчука, 18 березня до концерну був запрошений виконувач обов’язків директора ДП «Спецоборонмаш» Д.Сердюк. Це було зроблено для надання пояснень щодо організації роботи підприємства з початку покладання на нього виконання обов’язків керівника. Оскільки, за наявною інформацією, Сердюк під час виконання обов’язків директора ДП «Спецоборонмаш» був відсутній на підприємстві.

Згідно з повідомленням, під час перебування в концерні Сердюк самостійно в довільній формі надав пояснення щодо вжитих ним заходів з організації діяльності підпорядкованого йому підприємства. Начальник профільного виробничого управління Артюшенко провів із Сердюком робочу нараду щодо налагодження ефективної роботи підприємства. "Мене там не було, а ствердження про те, що керівництво концерну санкціонувало протиправні дії до Сердюка Д.О. не відповідає дійсності", - наголосив він.

За даними пресслужби, генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв особисто звернувся до голови Служби безпеки України та керівництва Департаменту військової контррозвідки СБУ з проханням невідкладно провести відповідні заходи та слідчі дії.

Раніше КБ "Луч" опублікувало у Фейсбуці повідомлення про те, що 18 березня перед входом до ДК «Укроборонпром» співробітниками управління безпеки концерну були застосовані до Сердюка заходи фізичного впливу, відібрано документи, особисту зброю, нанесено тілесні ушкодження. Стверджується, що понад 8 годин Сердюк проти своєї волі утримувався у приміщенні ДК «Укроборонпром», де заступником генерального директора ДК «Укроборонпром» Романом Забарчуком та начальником управління високоточної зброї Андрієм Артюшенком проводився допит із застосуванням заходів психологічного впливу та фізичного впливу; вказаними посадовцями неодноразово підтверджено санкцію генерального директора ДК «Укроборонпром» Гусєва застосування до Сердюка вказаних заходів.

Як заявили в КБ «Луч», під час «здійснення катувань керівництво ДК «Укроборонпром» намагалося отримати від Сердюка інформацію щодо військових підрозділів, до яких ДП «Спецоборонмаш» передавало врятовані під час російського ракетно-бомбового удару ракети та комплектуючі до ракетних комплексів «Скіф», «Корсар», «Вільха», «Нептун» та інформацію щодо місця перебування ключових співробітників ДП «ДержККБ «Луч» та ДП «Спецоборонмаш». Наслідком катувань стало примушення Сердюка підписати «покази» та «звіти», текст яких було складено Забарчуком та Артюшенком».

У бюро звернулись до Верховного головнокомандувача ЗСУ – Президента Володимира Зеленського, генерального прокурора Ірини Венедіктової, голови СБУ Івана Баканова із закликом терміново усунути російських агентів від управління ДК «Укроборонпром» та забезпечити керівникам та ключовим співробітникам військово-промислового комплексу України охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-