Як людям з ВІЛ продовжити лікування під час війни

Як людям з ВІЛ продовжити лікування під час війни

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я поінформувало, як отримати антиретровірусну терапію (АРТ) за місцем фактичного перебування під час війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОЗ. 

«Через військову агресію рф багато українців змушені покинути свої домівки. Для людей з ВІЛ, які мають щоденно приймати антиретровірусні препарати, вкрай важливо не переривати їх прийом. Ті, хто змінив місце проживання, можуть отримати антиретровірусну терапію за місцем фактичного перебування», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що для цього необхідно звернутися до СНІД-Центру або кабінету «Довіри». Лікарі-інфекціоністи та/або соціальні працівники зв’яжуться із СНІД-Центром у місті, в якому ви проживали, й отримають інформацію щодо вашої антиретровірусної терапії.

Для українців, які не змінювали місце проживання і залишилися в рідному місті, як і раніше, АРТ-препарати можна продовжувати отримувати у СНІД-Центрі або в кабінеті «Довіра», де вони стоять на обліку.

Як повідомляв Укрінформ, для отримання необхідної терапії українцями, які живуть із ВІЛ і опинилися за кордоном через військову агресію РФ, створений перелік клінік (із зазначенням адрес в країнах та контактів), де можна отримати антиретровірусну терапію (АРТ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-