Примусово вивезені в рф українці напряму повернутися не можуть - Геращенко

Примусово вивезені в рф українці напряму повернутися не можуть - Геращенко

Укрінформ
Українці, якщо вони були примусово вивезені із країни на територію рф, напряму, через українсько-російський кордон, повернутися додому наразі ніяк не можуть.

Про це радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив під час брифінгу, відповідаючи на питання щодо примусової евакуації українців до рф, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба розуміти, що якщо це – добровільно, то це одна справа. Якщо це не добровільно, то українець, який хоче повернутися у нашу країну, йому це наразі буде зробити не дуже просто. Тому що наразі з території рф (напряму – ред.) до нас українець повернутися ніяк не може», - повідомив Геращенко.

За його словами, наразі в Україні закритий кордон із рф, навіть у тих місцях, де немає бойових дій, і кордон з білоруссю у нас також закритий.

«Тому якщо українець, може, був вивезений силоміць на територію рф, йому потрапити (в Україну – ред.) можна буде тільки якщо він поїде у іншу країну з території росії, наприклад, у Грузію. І потім вже з Грузії (він може – ред.) через інші країни добратися до Польщі чи Угорщини, і там через західний кордон повернутися в Україну. Наразі тільки так», - сказав Геращенко.

Говорячи про примусову евакуацію українців до рф, він зазначив, що це також злочин загарбників, і українські правоохоронці такі злочини будуть фіксувати.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-